Egészség

Hogy kezelheted az ízületi gyulladást?

Az ízületi gyulladás egy hosszú távú állapot, ami fájdalmat, duzzanatot és merevséget okoz az ízületekben. A tünetek általában hatással vannak a kézre, a lábra és a csuklóra. Néha előfordul, hogy a tünetek rosszabb ki, az úgynevezett szórólapok vagy fáklyák. A kezelés segítségével azonban a fellángolások száma és a fellángolásokból eredő párveszteség hosszú időre csökkenthető. Egyes arthritis által érintett személyek a szervezet más részein tapasztalnak problémákat, vagy gyakori tüneteket tapasztalnak, mint a fáradtság és a testsúlycsökkenés.

Mikor kell orvoshoz fordulni

Ha úgy érzi, hogy ízületi gyulladás jeleit mutatja, meg kell mutatnia az orvosnak, hogy azonosítani tudják a valódi okát. Az ízületi gyulladás diagnózisa hamarosan fontos, mert a korai kezelés megakadályozhatja az állapot rosszabbodását, és segít csökkenteni az ízületek kialakulásának kockázatát. Okai arthritis betegség. Az ízületi gyulladás egy autoimmun betegség.

Ez azt jelenti, hogy az immunrendszere – amely általában a fertőzés ellen harcol-véletlenül megtámadja az ízületeket összekötő sejteket, gyulladást, merevséget és ízületi fájdalmat okozva. Ezért egy idő után az ízületek, a lágy csont és a környező csont károsodása alakulhat ki.

Ezek nem tisztázott, hogy mi okozta az immunrendszeri problémákat, azonban ha Ön nagy kockázatnak van kitéve:

 • Menyasszony vagy.
 • Szerezz valakit a családodból, mielőtt arthritises betegség történik.
 • Amikor dohányzol
 • Ízületi gyulladás kezelése
 • Nincs gyógymód az ízületi gyulladásra. De sok ízületi gyulladásban szenvedő ember segített megelőzni a kitöréseket a korai diagnózis és a megfelelő kezelés hónapokig vagy évekig. Ez segíthet nekik teljes életet élni, és folytatni a rendszeres foglalkoztatást.

A fő kezelési lehetőségek a következők:

 • A hosszú távú gyógyszer enyhíti a tüneteket, és lelassítja az állapot előrehaladását.
 • Egyéb támogató kezelések, mint a fizioterápia és a foglalkozásterápia segít megbirkózni a gyaloglás és a mindennapi tevékenységek során felmerülő problémákkal.
 • Szerzés problémák az ízületek viszi el a műtét.
 • Olvassa el a kezelés arthritis betegség.

Mire kell felkészülnöd?

A fájdalom, a merevség és az ízületi károsodás megfelelő ellenőrzése után lehet, hogy változtatnia kell a szokásos napi feladatokon. Lehet, hogy nehézségeik vannak, vagy tovább tart a Befejezés. Arthritis szövődményei. Arthritis vezethet a tünetek más betegségek, amelyek néha jelent komoly veszélyt az élet.

Lehetséges szövődmények a következők:

 • Carpalis alagút szindróma
 • Duzzanat a test más részein (pl. tüdő, szív és szem))
 • A szívroham és a sokk progressziójának kockázata
 • Fontos biztosítani, hogy az ízületi gyulladást úgy kezeljék, hogy csökkentsék a kockázatot és a szövődményeket.

Az ízületi gyulladás fő tünetei: ízületi fájdalom, duzzanat és merevség. Általános tünetek megjelenését és duzzanatot okozhat a test más részeiben. Gyakran az ízületi gyulladás tünetei fokozatosan és néhány hét alatt növekednek, de néhány esetben ezek a tünetek a korai látás széléhez vezethetnek.

Egy személy tünetei személyenként változhatnak. Ezek a tünetek folyamatosan jelentkeznek, és idővel megváltozhatnak. Ha a beteg állapota gyenge, néha fellángolást tapasztalhat, és a tünetek súlyosabbá válhatnak.

Tünetek, amelyek befolyásolják az ízületek. Arthritis betegség elsősorban befolyásolja az ízületek. A test bármely ízületében problémákat okozhat, azonban a kéz-és lábfej kismértékű kiegészítéseit először érinti. Arthritis általában befolyásolja az ízületek egyformán (mindkét része a test ugyanabban az időben és ugyanúgy), de nem mindig ugyanaz. A fő tünetek, amelyek befolyásolják az ízületek alább.

Fájdalom a has alsó részén. Az ízületi fájdalom gyakori és szúró fájdalom. Ez gyakran válik több reggel, vagy miután hosszan ül egy helyen. Izommerevség az ízületek által érintett Arthritis betegség érezhető. Például, ha a hatás volt a kezét, akkor nem teljesen hajlítsa meg az ujjait, vagy hogy öklöket.

Mint az ízületi fájdalom, merevség gyakran okozza a hosszan tartó ülés vagy reggel. Ízületi fájdalom ízületi gyulladás úgynevezett osteositis megáll 30 percen belül a előfordulás, de a reggeli merevség arthritis gyakran tart tovább. Duzzanat, szifilisz és vörösödés. Az ízületi gyulladás által érintett ízületi Bélés piros, ami az ízületek duzzadását, melegedését és puha tapintást okoz. Néhány ember, az arthritis mirigy a bőr körül az érintett ízületek elkezd nőni, vagy merev gyulladás.

Hogy hat az immunrendszered az ízületi gyulladásra?

Arthritis betegség egy autoimmun szakasz, ami azt jelenti, amikor az immunrendszer megtámadja az egészséges szövetek a test, akkor fordul elő. Azonban ez még nem ismert, hogy mi okból történik. Az Ön immunrendszere jellemzően immunis, amely baktériumok és vírusok támadásával segít a fertőzések leküzdésében. Ha ízületi gyulladása van, az immunrendszere az anjanai ízületek bélésére küldi az antagonistát, ahol az ízület körüli sejteket támadják.

Ez irritációt és gyulladást okoz az ízületeket borító sejtek vékony rétegében, ami veszélyes vegyi anyagok terjedését és a környezet károsodását okozza :

 • Csontok
 • Lágy csont / porc-rugalmas összekötő szövet a csontok között
 • Véna-a szövet, amely összeköti az izom a csont
 • Szalagok-ő szövet, amely összeköti a csont és porc
 • Ha ezt az állapotot nem kezelik, ezeknek a vegyszereknek a hozzáadása fokozatosan elveszíti alakját és összehangolását. Végül, teljesen tönkreteheti a Hozzáadás.

Vannak különböző elméletek arról, hogy az immunrendszer miért támadja meg az ízületeket, mint például egy oka lehet a fertőzés vagy a vírus, de ezek az elméletek nem bizonyítható. Potenciális kockázati tényezők. Dolgok, amelyek káros lehet az Ön számára, mert ízületi gyulladás. A farmer – van néhány bizonyíték arra, hogy arthritis lehet jele a betegség, bár kevésbé gyakori, hogy az örökségből, mert farmer úgy vélik, hogy játszani egy kisebb szerepet ebben a szakaszban.

Hormon-arthritis betegség gyakoribb a nők, mint a férfiak, ami lehet, hogy az ösztrogén hormon hatása miatt, azonban ez a kapcsolat nem bizonyítható. Dohányzás-néhány bizonyíték arra utal, hogy a dohányzó emberek nagyobb a kockázata a fejlődő arthritis.